2014. március 4., kedd

Öntsük végre tiszta vizet a devizahiteles bilibe

Feleim, tudom hogy nem értek rá egyfolytában a netet és a híreket böngészni, de van egy sok-sok mozaikkockából összerakható tény, ami nem baj, ha mindegyik devizahitel áldozatnak eljut a látóterébe.
Mondjuk azért mert a média ezt valamiért nem fogja közhírré tenni...
A Kúrián, azaz a legfelsőbb bíróságon a devizakölcsönnek nevezett banki termék minden problémás elemére született már elmarasztaló, tehát semmisséget kimondó döntés.
Ez számodra azt jelenti, hogy ha a devizahitelnek nevezett szerződésedet egy jól összeállított keresettel  és egy értő ügyvéddel bíróság elé viszed, akkor nem az a kérdés, meglesz-e a semmisség megállapítása a te szerződésedre is, legfeljebb az hogy hány tárgyalásból és hányadik bírósági szinten. De meglesz.
És ha kimondta a bíróság hogy a szerződésed legalább a deviza elszámolás tekintetében semmis, akkor rögtön beáll az a helyzet hogy azt a Forint összeget kell visszafizetned amit ténylegesen megkaptál , vagy a jegybanki alapkamattal fejelve vagy a szerződésed eredeti kamatával számolva. Ez sokkal kevesebb visszafizetendő összeget eredményez, mint amennyi a jelenlegi számítás szerint kijön.
Akkor te, barátom, kimásztál a gödörből.
De mi a másik út? Persze hogy van, mert mindig van. Sokkal könnyebb. Ne csinálj semmit, várd hogy mások majd helyetted megoldják a problémát.
Kiszámoltad már, mekkora az a törlesztő részlet amit már nem fogsz tudni kifizetni? Tudod hogy melyik hónapban kapod meg pont azt az összegű csekket? Aztán késni fogsz, felmondják a szerződést, elindul a végrehajtás...
Te meg mész tönkre. A családod is. És még mindig vársz, hátha csoda történik, valaki jön, fehér lovon és megküzd helyetted.
Ember, ha arra vártál, hogy a feltételek az eredményes harchoz meglegyenek, most szólok, hogy megvannak.
A kezdő rúgást viszont neked kell megtenned. Ha nekifutsz, segítünk. 
MOZDULJ MÁR MEG! EMELD FEL A TELEFONT ÉS SZÓLJ HOGY AKAROD A MEGOLDÁST!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.