2014. március 12., szerda

Okoskodók a neten

Köztudott, hogy kis hazánkban a futballhoz és az autóvezetéshez mindenki nagyon jól ért.
Ahogy olvasgatom az internetes oldalakat, rá kell jönnöm, hogy ez már a devizahitelekre is egyre jobban igaz lesz.
A leggyakoribb szösszenetek csokorba szedtem neked:
1. A bank biztosan nem állított össze támadható, rossz szerződést, mert ott annyi okos ember van, jogászok hada.
MUHAHAHA! Tudnám ajánlani Dr Róna Péter előadásait a korrekt banki működésről. Ő Oxfordban végzett jogász és közgazdász, volt kormány- főtanácsadó a brit kormány mellett és bankigazgató NewYork-ban. Jelenleg az Oxford Egyetemen közgazdaságtant tanít. Lehet, hogy neki megalapozott elképzelése van a bankok működéséről. Ő több dolgot mondott már hat éve következetesen a devizahitelekről:
-nincs mögötte deviza, csak deviza spekuláció
-hibás termék, mert felmérhetetlen kockázatot tartalmaz, amit jogtalanul az adósra hárítottak
-nem felel meg a magyar Ptk és Hpt előírásainak, ezért törvénytelen, jogtechnikailag meg selejt
-tönkreteszi a családokat
-tönkreteszi a gazdaságot
-végletesen elrontja a bankrendszer hitelét
Ezt mondta hét éve és ezt mondja ma is. Tudod, ez a hülye net mindent megjegyez. Nézd meg nyugodtan.
2. Nincsenek is nyertes perek, mert ha lennének, azt bemondaná a tv meg a rádió meg megírná az újság.
Kinek mi áll érdekében? A pénzvilágnak, ami mozgatja a politikát, ami mozgat még sok mindent, nyilvánvalóan az az érdeke, hogy a devizahiteles bili ne lötyögjön és főleg ne boruljon ki. Minden hónap, amíg még megy a bicikli és az adósok befizetik a következő törlesztést, extra profit a bankoknak. Nézd meg az OTP tavalyi mérlegét, soha nem látott mértékű lett a profitja, miközben a sajtó szerint a bankok a csőd szélén állnak. És nézd meg a hivatalos kimutatást, a devizahitelek több mint 30 %-a már 90 napnál nagyobb késedelemben van, tehát elvileg bármikor felmondható. Hallottad ezt a tv-ben?
A média arról ír, amit diktálnak neki. Ha tudnád hogy több mint 4000 hitel van per alatt és 500 körül van a szerződés semmisségét kimondó ítéletek száma, másképp látnád a Te személyes esélyeidet a perlésben?
No ugye. Ezért nem fogod a médiából megtudni az igazat. Mert akkor úgy meglöttyenne a bili, esetleg ki is borulna. Lehet, hogy még Te is perre mennél.
3. A peres út csak az ügyvédeknek jó, lehúzzák az ügyfelet aztán meg jól elvesztik a pert.
Jó ügyvéd nélkül nehéz pert nyerni, mert a bíróság nem igazságot szolgáltat hanem jogot értelmez, de csak jogászul beszél. A gazdasági dolgokhoz és a Te nyelvedhez meg többnyire nem ért. Az ügyvéd dolga az, hogy a Te vitádat a bankkal jogi nyelvre fordítsa, amit a bíróság megért és akkor jól dönt. Ha az ügyvéded nem jól fogalmaz, vagy a banké sokkal jobban, akkor vesztettél.
Az ügyvédek között is van jobb és kevésbé jó, van drága és kevésbé drága. És a jóság meg a drágaság nem egyértelműen függenek össze. Ráadásul az ügyvédek az ügyvédi törvény és az etikai kódex miatt nem hirdethetik magukat.
Vagyis valóban nehéz olyan ügyvédet találni aki egyszerre jó, nem drága és mellékesen ért a hitelekhez. Van az országban jópár ilyen, de sok már nem vállal ügyet, mert 3 évre be van táblázva. Van aki jó, de egy átlag tönkrement devizahiteles nem bírja megfizetni az árát. Az optimális ügyvéded ért a devizahitelekhez, mert megtanulta ezt az ügytípust, időt és energiát fektetett bele, az árát ki tudod fizetni némi fix, előre szerződésben rögzített képviseleti díj és a végén százalékban egyszámjegyű sikerdíj formájában. Ha találkozol vele, normálisnak látod, nem nagyképű és nem lekezelő és nem ígéri hogy biztosan nyersz. Egyszerűen azért mert ez hazugság lenne, a jogban ugyanis a biztos fogalom nem létezik, következésképpen nem is illik ígérni. Nem baj ha van referenciája, vagyis van pár győztes ítélete, amelyet szívesen megmutat neked.
Ha ezeket a sorokat olvasod, biztos vagyok benne, hogy van ismerősöd, aki tud segíteni az ügyvéd megtalálásában, mert a net csodálatos dolog és az információk garmadája van ott, csak meg kell tanulni megkülönböztetni a helyeset a helytelentől.
Van egy olyan ügyvédi kaszt is, aki nem vállal ilyen ügyeket és azt terjeszti, hogy aki vállal, az nem tisztességes. No, ez az SI faktor, a sárga irigység. Miért pont az ügyvédek közt ne lenne irigy és rosszindulatú. Aki nem akar tanulni, fejlődni és irigy arra, aki akar és ezért sikeres. Mennyivel könnyebb irigyen ekézni, mocskolódni, mint tanulni és követni a sikerest.
Feleim, az igazságot a média sohasem fogja elárulni ebben az ügyben, mert bíznak a statisztikában, vagyis abban, hogy a zemberek egyenletes ütemben jutnak el addig hogy pereljenek. A bátrak elöl, a gyávák, óvatosak a végén, a kettő között a többi szép sorban. Ha ez bejön nekik, akkor a bili lötyög, de nem borul ki. Ha netán egy kritikus tömeg fölött egyszerre gyúlna világosság az agyakban, akkor a bili menthetetlenül kiborul. Emiatt a média hallgat, ferdít, torzít, csúsztat, letagad és hazudik, mert erre van fizetőképes megrendelés. De lásd meg hogy azt a pénzt is tőled veszik el, amiből lefizetik a médiát. Tök jó, veled ásatják ki a gödröt amibe beletemetnek és még az ásót is veled kovácsoltatják.
Te döntesz, hogy most perelsz vagy vársz még és majd később. Gondold át, te melyik csoportba akarsz tartozni, a bátrak vagy a gyávák közé. Csak azt ne feledd, hogy az idő pénz. Az idő pedig most ellened dolgozik, mert minden hónapban veszteséged van. A banknak meg nyeresége.
Azt gondold meg, akarsz-e ezen változtatni, barátom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.