2014. március 30., vasárnap

Egy csata elveszett

Az első közös csatánkat nem nyertük meg, kénytelen vagyok belátni.

Feleim, ha a 2. világháború nagy csatáiban a katonák ilyen teljesítményt nyújtottak volna, mint Mi, devizahitel károsultak az elmúlt héten, akkor nem az lett volna a háború vége, hogy 1945 május 9-én Berlin elesik.

A múlt hét elején leírtam kicsiny érdeklődő közönségünknek, hogy beállt a helyzet. Az a helyzet, hogy aki mostantól pert indít azért, hogy a devizahiteles szerződését semmissé nyilváníttassa, az nagyon nagy valószínűséggel célt fog érni. Az kérdés lehet hogy hány tárgyalás lesz, az kérdés lehet hogy mennyi idő alatt születik meg az ítélet és melyik bírósági fokon, de az nem kérdés hogy győzni fog.
Ennek az az oka hogy a Kúrián megszülettek az iránymutató ítéletek, kialakult a bírói gyakorlat és megindult a semmissé váló kölcsönszerződések folyama.
A fő ok, ami miatt sok tízezer károsult társunk nem indít keresetet, az egyszerűen az, hogy nem tudja ezeket a tényeket, emiatt nincs tisztában a lehetőséggel, hogy kimászhat a devizahitel fojtogató csapdájából.
Én kitűztem azt a célt, hogy százezer károsult társunkhoz juttassuk el az információt, minél hamarabb, mondjuk egy hónap alatt.

És megírtam a Ha harc, legyen HARC című bejegyzést, amelyben megfogalmaztam, miért jó egy devizahitel károsultnak a per megindítása. Ebben a cikkben azt kértem tőletek, Feleim, Harcostársaim, hogy segítsetek.
Nem azt kértem azt, hogy rohamozzuk meg az ellenség arcvonalát géppuskatűzben. Nem kértem azt, hogy szálljunk Franciaországban partra aknamezőn és drótakadályon átrohanva. Nem kértem azt, hogy tartsuk Sztálingrádot mínusz 30 fokban, élelem és lőszer nélkül. Pedig voltak emberek, akik a hazájukért, a népükért ezeket a hőstetteket megtették a háborúk során, akár életüket is feláldozva a győzelemért.
Azt kértem csak, hogy a devizahiteles társainknak szóló felvilágosításokat, amelyeket én megírok, osszátok meg 3 héten át napi 3X. Reggel, délben és este. Miért pont ezt kértem? Mert ezáltal százezres nagyságrendű felhasználóhoz tudjuk eljuttatni ezt a sorsdöntő információt. És akkor TETTÜNK VALAMIT MI EGYÜTT, ami abba az irányba hat, hogy olyan sok legyen a per, amit nem fognak győzni a bíróságok. És akkor valaki, akinek ez dolga, megteheti hogy bevezet egy olyan megoldást, amelyben már nem feltétlenül kell minden egyes adósnak a bíróságon sorban állnia évekig. Megszülethet az IGAZI MEGOLDÁS.

Az első napon volt 500 fölötti megosztás, aztán 400-300-200-100-50-30. Ez a 7 nap statisztikája. Nem rossz, mert egy hét alatt ezernél többen tudták meg a TITKOT. De a lehetőségeinkhez képest ez csak olyan eredmény, mintha a 2. világháborúban a 2. Magyar Hadsereg vezérkara a Don-kanyarban az első héten körülnézett volna az arcvonalon, megállapítja hogy rohadt hideg van, rengeteg az ellenség és támadnak is. Rossz a felszerelés, rossz a kaja, inkább hazamegyünk. 

Nem volt bennünk elég kitartás. Pedig a média ellenünk harcol, és az IDŐ is ellenünk harcol. Akkor nekünk, sorstársaknak nem kellene egymásért és magunkért harcolni? Lehetett volna akár tízezer megosztás egy hét alatt. Tudom, nincs benne cuki kutya, gőgicsélő kisgyerek, macska az ágyon. Tudod hogy ezek a cuki, de teljesen haszontalan képek bírnak kapni akár tízezer megosztást egyetlen hét alatt?
FELEIM! A SORSUNKAT, A JÖVŐNKET MEGHATÁROZÓ INFORMÁCIÓK NEM ÉRNEK ANNYI MEGOSZTÁST MINT EGY MEKEGŐ ÚJSZÜLÖTT KECSKE?
Akkor ne csodálkozzunk ha a bankok a képünkbe röhögnek. Megérdemeljük, mert a múlt héten nem voltunk mind harcosok. Napi 3 kattintás lenne a mi harcunk, ezt sem tettük meg egy-két napnál tovább.
Nyissunk hát új arcvonalat.                 
                                                   MÁTÓL LEGYEN IGAZI A HARC !

 MUTASSUK MEG HOGY MI, DEVIZAHITELESEK, H A R C O S OK VAGYUNK!

Tudunk naponta 3X kattintani a Facebookon, meg tudjuk mondani a kollégáinknak, a barátainknak azt hogy emberek, itt a MEGOLDÁS! Oszd meg szóban, írásban, a játszótéren, a kocsmában, a munkahelyen!
LEGYÉL HARCOS TE IS! EGYSZER MAJD BÜSZKE LESZEL MAGADRA, MERT TETTÉL VALAMIT MAGADÉRT, A SORSTÁRSAIDÉRT, AZ ORSZÁGÉRT!
És ha nem teszel semmit, talán szégyellni fogod hogy volt lehetőséged, de te nem tettél semmit, mert a cuki kutyára kattintani érdekesebb volt.
Eszembe jut a 300 című filmből egy jelenet, amikor Leonidasz király hátrakiabál a seregének. Mi a foglalkozásotok, spártaiak? És a válasz 300 torokból egyszerre egyetlen csatakiáltás...hátborzongató.
Szeretnék én is a netre nézni és azt látni minden reggel, hogy vannak HARCOSOK, akik értik hogy most mi a HARCMODOR és teszik amit kell.

Én teszem. Megfogadtam magamnak és most itt NEKTEK is, FELEIM. Ha jobb vagy nálam, vezess, ha nem, kövess a harcban. Oszd meg naponta 3X azt amit felteszek, minden áldott nap. Ez legyen a TE harcod magadért és mindannyiunkért, a devizahitelek ellen. ÉN MEGTESZEM!   

33 megjegyzés:

  1. Lekvárok vagytok - ott van több százezer devizahiteles és otthon, a tv-ből várja, vagy a netről, hogy megoldják a gondjaikat.. Senki nem fogja megoldani, ha nem tudtok erőt mutatni . márpedig nem tudtok, ezért vagytok lekvárok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletesen igazad van! Ha a károsultak nagy többsége nem FIZETNE akkor már régen megoldódott volna.ÉN 2012.május -óta perelek Békéltető testület-PSZÁF-Közigazgatási és Munkaügyi Birság-most a Fővsi Ítélőtáblán van az '1.(egyik) ügyem A másik (csalás-megtévesztés büntette miatt) Legfelsőbb Ügyészség Közrendvédelmi Főoszt.on.A harmadik polgári per a Pécsi Ítélőtáblán (Ptk.200§.(2) bekz, a 234.§.(1) alapján.Továbbra sem adom fel! Ezt a csaló rabló hitelt,ehez kapcsolódó törvénytelen banki magatartást és a bankok ellenőrzését elmulasztó hatósági jogtalanságot nem lehet tovább TŰRNI !!!Perelni-mindenkinek csak ez hozhat eredményt.Bebizonyította a Kormány nem akarja megoldani a deviza ügyet.

      Törlés
  2. Szuper jó reklám neked...
    Egyenlőre...
    Esetleg konkrétumokat is írhatnál. Így pont annyit ér mit a szivárványos háttér előtti hülye idézetek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasd el ismét, hátha eljut másodszorra...
      Ha nem, ne erőltesd!

      Törlés
  3. Ezek a szerződések nem semmisek. A semmivel nem lehet halált hozni, hazát elveszejteni , vagyont elkobozni, béreket, nyugdíjat elszedni,ország gazdasását romba dönteni.
    A szerződés önmagában nem tud nemzetet elveszejteni. Kell a folyamat. Ami a szerződéskötést követi. És a folyamat megvolt- megvolt a csalás.
    Amikor lekönyvelték, hogy ez egy polgárjogi szerződéskötést követő legális ügylet lebonyolítása, hogy ez hitelkihelyezés , miközben az ügylet csalás, a nemzet elárulása semmi pénzen, senkiházi alakoknak.
    A perek kellenek. Arra, hogy kimutathassák a foguk fehérjét,hogy kimutathassák,hogy nincsenek értünk,nincsenek velünk. De csak arra.Csak addig, míg meg nem erősödünk,mert ebben a rendszerben nincs Magyarországnak esélye.
    De mi tudjuk,hogy A HAZA NEM ELADÓ ! A semmit ne követeljék tovább a senkiházik ! A bírók közül csak azok maradhatnak,akik kiállnak értünk, magyarokért !

    VálaszTörlés
  4. És hány t1z- vagy százezer forintba kerül ez nekem, természetesen előre fizetve, hogy megoldják a problémát ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És mennyit fogsz kifizetni pluszban ha nem bízol meg egy ügyvédet? Tedd mérlegre a dolgot. Melyik a bukta?
      Ha felszállsz a vonatra akkor is előre veszel jegyet! Beengednek a metróba jegy nélkül?

      Törlés
  5. Ha valakinek ilyen gondja van javaslom nézegesse a www.hitelsikerek.hu
    oldalt. Oda fel vannak töltve a már megnyert perek a bankokkal szemben :)
    NEM HAGYJUK MAGUNKAT SEM AZ ORSZÁGUNKAT KIFOSZTANI !

    VálaszTörlés
  6. Javaslatokat kérek ügyvédekre vonatkozóan ahol költségmentesen intézhetem mert egyszerúen nem tudom az anyagi részét vállalni. Kellemetlen de ez van. Most kezdtem el ill. akadtam rá ezekre a tájékoztatásokra és csak kapkodom a fejem az információk hallatán

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem fizeted a törlesztő részleteket abból meg indíthatod a az eljárást én is így kezdtem.Előtte azért írj a banknak kérj tételes elszámolást.

      Törlés
    2. ügyvédek: http://hitelsikerek.hu/ugyvedlista/

      Törlés
  7. Minden hírt és tanácsot, illetve segítséget Örömmel fogadok, mert meg akarom oldani a devizahitel miatt keletkezett nagyon rossz helyzetemet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hivj fel 06-20-3370629 vagy 06-70-541-8761

      Törlés
    2. ezt a honlapot tanulmányozzátok, oda fel vannak töltve a már megnyert peranyagok a bankok ellen- a bankok neve szerint is:
      http://hitelsikerek.hu/

      Törlés
  8. Akinek van kedve és ereje harcolni, ám tegye. 2 emberöltő is kevés lenne ahhoz a sok mindenhez igazodni, ami történt 2008. október 15-től konkrétan Magyarországon. Erre rá kell hangolódni. Most a választások környékén hevesebb minden, de erőt kitartást a Harcosoknak.

    VálaszTörlés
  9. Tudomásom szerint az MNB finanszíroz minden megyeszékhelyen tanácsadó irodát, ami örvendetes. Mivel nem minden devizahiteles tanult jogot,fontos lenne olyan ügyvédi irodákat is államilag finanszírozni, amelyek kézzelfogható adminisztratív segítséget nyújtanak.

    VálaszTörlés
  10. Az ügyvédi gyakorlat szerint, még mindig felemás ítéletek születnek, gyakorlatilag ugyanolyan ügyekben, lásd autóhitel. Nem a harciassággal van a baj, vagy hogy butábbak lennénk mint a fenti sorok írója. Ha elvesztem a pert akkor még a perköltségek, és az ügyvédi költségek is engem terhelnek. Természetesen ha a fenti harcos lovag bevállalja ezt helyettem, már holnap indítom is a pert. Ellenkező esetben meg ne uszítson hülyeségre másokat felelőtlenül!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha rossz periratot adnak be akkor nem is születhet jó ítélet!Először is a szerződés amit alaposan átkel tanulmányozni.A Kúria Pfv.I.20./728/2013.sz elvi határozatát érdemes elolvasni.

      Törlés
    2. Károly ha elveszted a pert akkor van FELLEBBEZÉS !!! nem kell kifizetni akkor sem a perköltséget még ha vesztesz- de miért vesztenél a
      www.hitelsikerek.hu oldalra fel vannak töltve a NYERTES PERANNYAGOK BANKOK NEVE SZERINT-olvasgass vagy hivj fel engem segítek 06-20-3370629 vagy 06-70-541-8761 én még nem nagyon hallottam vesztes autóhitel szerződésről :) pedig hidd el képben vagyok :)

      Törlés
  11. Én reménykedem, hogy találok olyan ügyvédet, akinek havonta lehetne fizetni, mert egyszerre képtelenség nagy összeget kifizetni, hiszen már nincs mitől megszabadulnunk. Szégyen, hogy ez a kormány megengedte, hogy családok ilyen kiláűtástalan helyzetbe kerüljenek. Nem hagynak az útszélén, csak föpldbedöngölnek bennünket.

    VálaszTörlés
  12. Én nem vettem fel devizahitelt. Kapok azért valami jutalmat az államtól, hogy engem nem kell megmenteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Péter te nagy tévedésben vagy MINKET NEM KELL MEGMENTENI !!!! csak annyit akarunk visszafizetni amit megkaptunk- csak ennyi- a nem létező deviza után nem fogunk valóságos pénzekkel fizetni ! Te miért is kérnél pénzt
      ? mi sem kérünk SENKITŐL SEM PÉNZT ! TŐLÜNK KÉRNEK A BANKOK A NEMLÉTEZŐ DEVIZA UTÁN IS PÉNZT !!!! már bocsánat---hogy élünk és hogy átvágtak minket a bankok és a magyar gazdasági és politikai elit ezt nekik megengedte :)

      Törlés
  13. Huha!!! Hát ezek ám a lelkesítő szavak!!! DE CSAK SZAVAK!!!!!!!!
    Ha ténylegesen minden szerzödés semmis, és minden szerzödés megnyerhetö birosági uton is akkor miért nincs egy olyan ügyvédi szervezet aki ezt felválalja elözetes költségek nélkül?(csak sikerdilyért) Vagy ha ezt a helyzetet a fenti kiadvány irója már ténylegesen nagy csatákhoz, háborukhoz hasonlitja, akkor meg ott csak a dicsöség számitott, akkor meg teljes költségmentesen is csinálhatná ö is ezt a harcot, minden dijazás nélkül, csak a dicsöségért és azért hogy nyerjen és megdöntse a rendszert.

    De ez a harc is hiába tudjuk hogy megnyerhetö senki sem tesz semmit, mert senki sem akar a másikon segiteni, nincs összefogás, mindenki el van mélyülve csak a saját problémáival.
    Csak azt nem veszi észre senki hogy magyarország közel 70%-nak ugyanaz a gondja. HITELCSAPDA, KRITIKUS MEGÉLHETÉSI KÖRÜLMÉNYEK!!!!!!!!!!!!!!!!
    És ha ezen 70%-ék összefogna akkor mindenen tudna változtatni.

    De errre semmi esély mert már elég régota mint a birkák csak 2 párt között döntünk és bármelyiket választjuk hagyjuk öket 4 évig randalirozni, pedig ezt nem kellene, nem lenne muszály, csak mi birkák akik képtelenek vagyunk az összefogásra ugy hisszük majd 4 év mulva az uj választáson változik valami, pedig semmi sem változik csak más neve lesz a felsö hatalomnak, de a nevükön kivül más nem változik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Szóval ennyi a véleményem erröl az egész összefogásdiskodásrol, amig ehhez nem társul erö, és tettek addig csak üres szavak!!!!!

    És ha már a cikk iroja nagyí eseményekkel dobálozik , akkor tessék visszagondolni anno Szécshenyi István egyedül kiált és felajánlotta birtokai jövedelmének 1 részét a haza haladásának és fejlödésének javára.
    Nah ez azóta se történt meg hogy valaki ezt a példát követve cselekedett volna, és miért mert aki megtehetné az pont le sz...ja hogy mi van a hazánkkal, csak az számit nekik, hogy minnél nagyobb legyen a káosz, mert abbol tudnak a legjobban nyerészkedni. És az a töbség akit meg ez az egész érint az képtelen összefogni, pedig a "SOK LUD , DISZNÓT GYÖZ" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. Inkább az ügyvédnek fizetek 200.000 ft-ot mint a lombardnak 5 milliót plusszba

    VálaszTörlés
  16. Örülj, hogy nem volt rá szükséged! De sajnos mindenki kerülhet olyan helyzetbe, amikor szüksége lehet nagyobb összegre. Minden helyzet megalázó, amikor gondod van az is, és ha kérelemért folyamodsz a bankhoz, ami utána következik az egyenesen szégyenteljes. Ne kívánd, hogy belekerülj ebbe a helyzetbe. Hidd el, hogy nagyon sokan nem csodás üdülésre, házimozira, még csak autóra sem költötték, (bár az munkaeszköz is lehet), hanem sokkal komolyabb problémákra.

    VálaszTörlés
  17. A megmentés szó nagyon szerény akkor, amikor valaki a 10 évre felvett összeget folyamatosan törleszti, és a 6 évben a 3,5 mFt kölcsön után azt mondja a bank, hogy tartozik még 4,7 mFt-tal. Te mit mondanál??? És mindenki, akivel eddig erről beszéltem ugyanígy van. Mi nem a felvett pénzt nem akarjuk visszafizetni,, hanem a kamatuzsora ellen harcolunk, ami egyenlő az emberek, családok kifosztásával, és ez nem humor tárgya, hanem emberi sorsok, családok tragédiája. Tehát nagyon kérlek, hogy ebből ne csinálj viccet, mert ez annál sokkal komolyabb dolog, Úgy hallottam, hogy valaki ismét feladta, mert nem birta tovább cipelni ezt a terhet. Kb. 3 ezer ember már megtette, és gondolj a családjukra. Ezen el lehet gondolkodni, és nem viccelődni!

    VálaszTörlés
  18. A szerzőhöz: Kedves Tóth Sándor! A bevezetődben olvasható németellenes szöveg nagyon gusztustalan. A hazaszerető magyarok a II. vh-ban nem a német géppuskatűz ellen rohamoztak, hanem a komcsi hordák ellen védték Magyarországot, sajnos sikertelenül. Meg is lett a szomorú eredménye. Sokan elestek a harcban (ezek a szerencsésebbek), sokan mások a gulágokon haltak éhen, fagytak meg stb. Sztálingrádot sem sok magyar védte.
    Lehet Nálad ez tudat alatti, de a mi értékrendünk messze van a Sztálinista primitív ázsiaitól, de a cionista vezérlés alatt álló Nyugat-Európától és Amerikától is.

    VálaszTörlés
  19. Valóban sokat lehet hallani,hogy emberkék pert nyertek a bank ellen.De csak ennyi és utána hallgatás mindenről.Azon kívül hogy nyer valaki,mi történik utána.A bank megtámadja az ítéletet minden szinten és körülmények között.Neki van rá pénze.
    Nekem autós devizás hitelem van.Beszéltem egy ügyvéddel.Azt mondta a pert meg nyerjük az tuti,de a bank felé semmi jogi következménye nem lesz.Akkor miért fizessek az esetemben konkrétan 160000 forintot tulajdon képen a semmiért.???????????

    VálaszTörlés
  20. Szerintem nem egészen jól van megközelítve ez a devizahiteles probléma. Nem a hitelezéssel, hanem a tisztességtelen végrehajtással van elsősorban probléma ami szerintem kimeríti a joggal való visszaélést. Tudomásom szerint a jog alkalmazása során nem lehet aránytalanul nagy kárt okozni a felek számára. Ha egy ingatlant a piaci ár 50-60%-ért árvereznek el teljesen indokolatlanul, mert ugye a bank nem dőlne be ha kivárná a rendes értékesítési idővel történő eladást. Na és persze a sok ár alatt elárverezett ingatlan az oka többek között az alacsony ingatlan áraknak, amit maguk a bankok idéznek elő. Ha a végrehajtás tisztességtelenségét támadnák és sikerülne elérni, hogy csak a piaci áron lehessen értékesíteni az ingatlanokat és egyéb mást is, mindjárt másként állnának hozzá a devizaszerződésekhez a bankok. Érdemes lenne elárverezett és piaci értéke közti különbségért perelni a bankokat a joggal való visszaélésre hivatkozva.

    VálaszTörlés
  21. Deviza ide deviza oda ez az a probléma ami ide juttatta az országot ahol van.És mi meg menjünk szavazni,mert rólunk van szó, mi jövőnk forog kockán.BLABLABLA LÓSZART.Menjen uram,hölgyem feleztesse hitelét vegyen még a nyakába olyan gondot,ami biztosan 5év mulva a házába kerül/ mondják ők/.MENJENEK A BANKOK ODA AHOVA GONDOLJA KB FÉL MILLIÓ EMBER.Az biztos,hogy a pénzüket nem engedik ki kezükböl.A kuriáról pedi olyan véleményem van,hogy ha le írnám elvinnének,mint Hofit a komonizmus idejében.Köszönöm azoknak az embereknek,ügyvédeknek akik megtesznek mindent,hogy Magyarország tényleg egy olyan hely legyen ami ideköt nem pedig elzavar,kitaszít.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.