2016. november 9., szerda

Kis magyar taigetosz nyugdíjasoknak

Feleim,
most éppen háborog a lelkem, pontosabban tehetetlenségemben szitkozódom. Dél- somogyi faluban él egy 60 év körüli házaspár, Erzsi néni és Gyula bácsi. Dolgos emberek voltak világéletükben. Felneveltek 4 gyereket, akik már külföldön vannak, mert nem bírtak megélni itt. Erzsi néni 68.000 Ft rokkantsági valamit kap, mert 74%-ra állapították meg a rokkantságát. Járóképtelen, fekvőbeteg, túl 6 hónap kómán, szívbetegségen, cukorbeteg. Napi 42 darab gyógyszer és egy injekció
Gyula bácsi évtizedet dolgozott úgy egy kedves cégnél határozott idejű szerződéssel, hogy minden év végén felmondtak neki, január 1-től visszavették. És amikor védett korú lett, "közös megegyezéssel" elküldték, így munkanélküli lett majd 60 évesen. Kapott 34.000 Ft előnyugdíjat. Kettőjüknek van így 99.000 Ft bevétele, meg havi 4200 Ft önkormányzati támogatása. Vagyis 103.200 Forintjuk van minden hónapban.
2007-ben felvettek az FHB-től 6 millió Forint devizás kölcsön, amit az utolsó fillérig a házuk felújítására költöttek. Akkor még mindketten dolgoztak, a bevételük volt 2 vidéki átlagos fizetés és a részlet havi 45.000 körül járt.
Most a bevétel 103 ezer, a részlet meg 97 ezer lenne, ha ki tudnák fizetni. Csakhogy a bevételük elmegy rezsire, Erzsi néni gyógyszereire és ételre sokszor nem marad. Volt úgy, hogy a boltos adott ingyen fél kiló kenyeret és azt áztatták cukros vízbe, mert Erzsi néni kómába eshet, ha nem kap enni pontosan.
Ami felmerült bennem:
Erzsi néni az állapota miatt miért nem 100%-os leszázalékolt. Ha ez 74%, akkor mi a 100%?
Miért kellet Gyula bácsit trükkösen 50%-os előnyugdíjba zavarni?
Hogy lehet, hogy hitelezőjük, az FHB, akinek mindezt leírták, nem terjesztette fel őket az Állami Eszközkezelőhöz? Végrehajtással akar kitenni egy magatehetetlen meg egy idős embert az utcára?
Milyen ország az, ahol 2 ember, aki az életét becsülettel végigdolgozta, olyan helyzetbe tud kerülni, hogy éheznek????
AQQQQRVAÉLETBE!!!!!
Valaki szívességből lemásolta a papírjaikat és elküldte nekem postán, mert tudta, hogy mi segítünk a devizahiteleseknek. Amikor felhívtam őket, Erzsi néni azzal kezdte, nem is gondolta, hogy valaki foglalkozik velük, de tudjam, hogy ők nem tudnak fizetni nekem sem. Aztán mindezt elmesélte.
Én meg itt ülök, és forr az agyam, mert reggel 5 percig hallgattam a Kossuth rádión azt az öntömjénezést amit nyomnak egyfolytában, aztán inkább kikapcsoltam.
Most azon agyalok, melyikkel kezdjem, Az FHB-vel, Erzsike leszázalékolásával vagy Gyula bácsi munkahelyével. Ők sajnos már nem tudnak kiállni a jogos érdekeikért, beletörődtek, hogy a világ olyan sz@r amilyen és mindenki kibabrál velük. Vagy utaljak egy kis pénzt a számlájukra, mert nincs élelmük és tüzelőjük.
Nem azért írtam ezt hogy magamat fényezzem, csak azoknak akarok üzenni, akik tele pofával mantrázzák hogy Magyarország jobban teljesít. Nekem ez nem úgy látszik.
devizahitelfelszamolas@gmail.com 20 9473 626

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.