2014. május 30., péntek

A bank kétszer lopta el az autót

Feleim, szerintetek hányszor szoktak ellopni egy autót?
Történt, hogy az autóhiteles ügyfél megkésett kicsikét a részletek fizetésével egy szokásos autófinanszírozásban. Egyszer csak felszólították, hogy adja le az autót, amit nem tett meg, mert életben szerette volna tartani a szerződést úgy, hogy pótolja az elmaradt részleteket. 
Egy reggel az autó eltűnt az adós háza elől. Szerencsére a szomszédok látták, hogy egyik helyi autókereskedő trélere vitte el, ezért adósunk meg is látogatta a kereskedést, amelynek udvarán békésen parkolt az ő autója. Nosza, bele is ült, majd szépen hazament vele, mivelhogy a forgalmi engedély és a törzskönyv szerint az az ő autója, tehát használhatja, amikor csak akarja.
Pár nap múlva kapott egy levelet, amelyben a bank közölte vele, hogy jogi zár feltöréséért feljelentik. Adósunk visszaírt nekik, hogy csak nyugodtan, mert ő jogi vagy egyéb zárnak nyomát sem látta, viszont akkor ő is tesz egy feljelentést ismeretlen tettes ellen, gépjármű önkényes elvétele bűncselekmény alapos gyanújával.
Telt-múlt az idő, adósunk fizetett, de még mindig volt egy kicsi elmaradása. Egyszer csak tértivevényes levél jő a banktól, felmondták a szerződést a fizetési késedelem miatt. Válaszolt az adós, hogy fizet ő, csak később, természetesen késedelmi kamattal, de tessék visszaállítani azt a szerződést.
Egyszer csak az autónak reggelre megint lába kélt. Az adós rutinosan ballagott a múltkori autókereskedő telephelyére, és lőn, az autó persze ott figyelt a sorban. Leszerelt kerekekkel, téglákra állítva. Bement a kereskedésbe és szépen mondta, hogy kéri vissza, mert ez az övé. Erre némileg karcos hangon közölte vele egy kb 20 éves női hölgy, hogy ez az autó a banké és a bank megbízásából "felelős őrzésbe" vették, amiből csak a bank engedélyével adhatják ki. Adósunk meg megmutatta a forgalmi engedélyt, amelyben ő mint tulajdonos szerepelt, megmutatta a két gyári kulcsot, amely az ő birtokában van, és illő tisztelettel kérte a női hölgyet, mutasson már valami olyant, ami esetleg jogalapnak látszik arra, hogy ellopták az autót. Erre női hölgy üveghangon felszólította, hogy hagyja el a kereskedést, mert ez magánterület és különben rendőrt hív.
Adósunk mondá, nosza rajta, mert ő is pont erre gondolt. Kisvártatva megérkeztek a rend derék őrei, akik igencsak vakarták a fejüket, hogy tulajdonképpen most kivel szemben is kéne intézkedni. Nem volt könnyű dolguk, mindenkit igazoltattak, írtak egy jelentést és mindenkit beküldtek a kapitányságra hogy ott aztán panaszkodják ki magukat, kit milyen sérelem ért.
Adósunk kénytelen volt feljelentést tenni gépjármű önkényes elvétele miatt, mivelhogy ez történt. A kereskedő nem tett feljelentést, mert nem volt miért.
Az ügy folytatása, hogy adósunk 6 hónap(!) múlva kapott egy levelet a banktól, hogy eladták az autót, 600.000 Ft-ért(!!!), ami egy 4 éves jó állapotú autónál nem tűnik eltúlzottnak. És volt még ott egy elszámolás is. 4.2 millió volt a kölcsön összege. Ebből részletekben megfizetett 3.9 milliót, az autóból bejött 600.000, tartozása ezután még 3.6 millió. Na, erre varrjál gombot! Ja a költségek kimutatásánál volt még pár érdekes tétel, pl 400.000 Ft "jármű visszaszállítási költség"
No, feleim, ezen dicsőséges pénzintézet ellen van vagy 80 bírósági ítélet, amely azt mondja ki, hogy a szerződés, amelyet mindenkivel , köztük a fenti történet hősével is kötöttek, 4 pontban semmis.
Ezek után, kedves barátom, a tiéd a döntés, perelsz, vagy hagyod, hogy veled is eljátsszák ezt a kutyakomédiát.
devizahitelfelszamolas@gmail.com; 20/ 9473 626   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.