2014. április 17., csütörtök

Devizahiteles húsvéti nyúl

Ünnepi készülődésben vagyunk. Ennek ellenére folyamatosan csörög a telefon, újabb és újabb bajba jutott devizahitelesek hívnak. Elmesélik az ő történetüket, én pedig elmondom hogy tudunk segíteni, pert indítunk, a bíróság kimondja hogy a szerződés semmis, megszabadulnak a jogtalanul megnövelt tartozástól, a jelzálogtól, a BAR  listától. Új életet kezdhetnek.
A kislányaim itthon vannak, kitört a húsvéti szünidő, jönnek-mennek a házban és fülelnek az irodában is. Anikó, legkisebb már szeretné ha inkább vele játszanék és az előbb méltatlankodott is, hogy ne beszéljek annyit telefonon. Ő most inkább elmondaná, mit szeretne kapni a nyuszitól. 
Erre a legnagyobb lányom, Bogi, aki már komoly hölgy a maga 15 évével, felkapta a kicsit, kivitte és azt mondta neki: Anikó, hagyd dolgozni apát, mert amit csinál, az sokkal fontosabb a te nyuszidnál. Olyan családoknak segít, akikhez lehet hogy nem is jön a nyuszi, mert a bank még a nyuszit is elviszi tőlük. 
Erre mondják pestiesen hogy gyerekszáj...
Aztán eszembe jutott M. nevű ügyfelem, akinek Németországban szobalánykodni kell hogy fizetni tudja a törlesztést. Eszembe jutott G., aki négy hónapig gyűjtött arra hogy elindítsa a perét. Vagy Z., akinek a szülei betegek, de nem váltják ki a gyógyszert, inkább a fiuknak adják az árát, azért hogy enni tudjon adni a gyerekeinek.
Vajon nekik jut húsvéti ajándékra? 
Gondolnak-e erre a politikusok, akik még mindig nem akarnak normális és kivitelezhető megoldást kidolgozni a devizahitelek végleges megoldására, holott megint 2/3-ot kaptak a választóktól? A választások előtt pedig az volt az üzenetük, hogy ha újra tetszenek választani minket, majd megoldjuk, mert 4 év nem volt elég rá.
Vagy gondolnak erre a banki vezetők, akik tudják hogy az egész devizahitelezés miről szól, de csak mondják a süket dumájukat: az adósságot vissza kell fizetni... senkinek nem tartottak pisztolyt a feléhez...blabla...
Feleim, mindenkinek azt kívánom, hogy szeretetben és méltón tudjátok megünnepelni a húsvétot.
ÉS AZTÁN JÖJJÖN A FELTÁMADÁS! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.